top of page

Meer over mijn natuurgeneeskundige werkwijze

Voor mij staat een holistische benadering van fysieke en mentale gezondheid centraal. Leefstijl, (familie)ziektehistorie, beweging, mentale en spirituele instelling, stress management en voeding bepalen gezamenlijk hoe jij in je vel zit. Daarom benader ik je gezondheidsklachten op jouw persoonlijke situatie en niet alleen op basis van de ziektesymptomen.

 

 In mijn behandeltraject wordt gebruik gemaakt van de volgende methoden:

 • Westerse natuurgeneeskunde: hoe reageert jouw systeem op externe prikkels zoals voeding, medicatie, emoties, stress? Dit is waardevolle informatie bij het vinden van de oorzaak van je klachten
   

 • Fytotherapie (kruidengeneeskunde): het toepassen van kruiden in de preventie en behandeling van ziekten, onderbouwd door traditioneel gebruik en door wetenschappelijke inzichten.
   

 • Voedingsadvies: welke voeding past bij jouw natuurgeneeskundige constitutie en houdt jou in balans
   

 • Advies over voedingssupplementen: soms vraagt een situatie om (tijdelijke) ondersteuning van nutriënten
   

 • Laboratoriumonderzoek zoals ontlastings-, urine-, speeksel- of bloedwaardenonderzoek: meten is weten en soms is die kennis nodig om te bepalen hoe langdurige klachten aangepakt moeten worden. Onze darmen spelen een hele belangrijke rol in onze gezondheid. De conditie van de darmen wordt negatief beïnvloed door o.a. een verkeerd voedingspatroon, medicijnen en stress. Ontlastingsonderzoek kan bijdragen aan het vinden van de oorzaak van je klachten, zodat de behandeling nog beter op je situatie afgestemd kan worden. Bij stress/burn-out klachten en bepaalde vrouwenklachten kan een speekseltest informatie geven over de hormoonbalans. Voor de laboratoriumtesten werk ik o.a. met Medivere.

  ​​

Is een langer behandeltraject niks voor jou? Wil je algemene informatie over wat een gezond voedingspatroon inhoudt of heb je een korte vraag? Kom dan naar mijn Healthy Spreekuur en stel je nieuwsgierige vragen!

Medivere Logo kopie2 kopie.png
bottom of page