Carrot cake oatmeal
Heerlijke herfstige havermout. Een must-try voor carrot cake liefhebbers!
Bereidingstijd: 5-10 min voorbereiding, 10 min bereiding.
Ingredienten voor 2 personen:
125 g fijn geraspte wortel
310 ml ongezoete amandelmelk/havermelk
1 el ahornsiroop, plus evt. extra bij serveren
1 tl (ceylon) kaneel
1/4 tl gemberpoeder
Snufje nootmustkaat (je kan ook koekkruiden gebruiken i.p.v. de gember en nootmuskaat)
Snufje zeezout
50 g havermout
1 tl vanilla extract of poeder
Topping suggesties:
Gehakte walnoten of pecannoten
Rozijnen
(Kokos) yoghurt of kwark
Kokosrasp
Bereiding:
Rasp de geschilde wortels met de fijne/kleine gaten van de rasp (hierdoor gaart het sneller en mengt het beter met de havermout).
In een pannetje op matig vuur, meng je de melk, ahornsiroop, kaneel, gember, nootmuskaat (of koekkruiden) en een snufje zout.
Roer er vervolgens de geraspte wortel en havermout doorheen. Breng zachtjes aan de kook en laat het op matig vuur en zonder deksel 8-10 minuten pruttelen. Roer regelmatig tot het een stevig geheel wordt. Als het te stevig is geworden, kan je nog een scheutje melk toevoegen.
Voeg op het eind de vanille extract toe en neem van het vuur. Schep het in kommen en bestrooi eventueel met toppings.
Geniet ervan!